Zlínský kraj zrekonstruuje kotelnu domova seniorů za čtyři miliony

ZLÍNSKÝ KRAJ – Zlínský kraj chystá na léto rekonstrukci kotelny v Domově pro seniory Uherské Hradiště. Náklady dosáhnou skoro čtyř milionů korun, řekl serveru Zlin.cz Jan Vandík z krajského tiskového oddělení.

Rekonstrukci kotelny schválili krajští radní. Domov pro seniory spadá pod krajskou příspěvkovou organizaci Sociální služby Uherské Hradiště. Tvoří ho čtyři vzájemně propojené objekty. „Zdrojem tepla je pro všechny jedna plynová kotelna,“ uvedl Vandík.

Kotelna pochází z roku 1998. „Plynové kotle jsou na hranici životnosti. Jsou velmi poruchové, morálně i technicky zastaralé, proto je nutné přistoupit k jejich výměně, čímž dosáhneme snížení spotřeby plynu i optimalizace provozu kotelny,“ řekl hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek.

Původní dva kotle shodně o výkonu 360 kW a přidružené zásobníky teplé užitkové vody o objemu 300 litrů nahradí dva moderní kondenzační kotle o výkonu 300 kW a dva zásobníky teplé vody o objemu 400 litrů. „Chod kotelny bude plně automatický s občasnou obsluhou,“ dodal Vandík.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x