Dvě sídliště ve městě se dočkají obnovy za 30 milionů korun

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Do konce října by měly trvat práce na dalších etapách regenerace panelových sídlišť (RPS) Křižná a Pod Oborou ve Valašském Meziříčí, které začaly v minulých dnech. Serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí města Lukáš Martinek.

Celková hodnota investice na obě akce dosahuje výše zhruba třiceti milionů korun. Na obnovu sídlišt Křižná město získalo dotaci zhruba čtyři miliony korun ze Státního fondu rozvoje bydlení.

Pokud jde o sídliště Pod Oborou, úpravy se dotknou lokalit v ulicích Rožnovská, Sklářská a Zašovská. „V rámci prací provedeme rekonstrukci a úpravu chodníků, rozšíříme parkovací plochy pro automobily a vybudujeme nová stanoviště pro polozapuštěné kontejnery,“ uvedl Pavel Šváb z odboru komunálních služeb a dodal: „Vznikne nové sportovní hřiště ve vnitrobloku mezi ulicemi Zašovská a Sklářská. Část hřiště bude vyhrazena pro míčové hry, ve zbytku budou rozmístěny prvky pro venkovní posilování.“

Tím však výčet naplánovaných prací nekončí. „Navíc bude ještě zmodernizováno veřejné osvětlení a městský mobiliář jako sušáky, lavičky nebo odpadkové koše. Neopomeneme ani potřebné sadové úpravy,“ doplnil Šváb.

Na obdobný rozsah prací se mohou těšit i obyvatelé sídliště Křižná. „Vznikne nové dětské hřiště s herními prvky pro menší děti, necháme rozšířit parkovací místa, zrekonstruovat chodníky, zbudovat nová stanoviště pro kontejnery a doplnit veřejné osvětlení v ulicích Křižná a Švabinského,“ vyjmenoval Aleš Cáb z odboru komunálních služeb.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x