Na opravu zimního stadionu získá Kroměříž státní dotaci

KROMĚŘÍŽ - Státní fond životního prostředí přispěje částkou zhruba 7,7 milionu korun na opravu technologie chlazení na zimním stadionu v Kroměříži. Celkové náklady činí asi 36 milionů korun, serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí města Jan Vondrášek.

„Další dobrá zpráva je, že asi 23 milionů korun navíc si můžeme od fondu půjčit na výhodný roční úrok 0,45 procenta. S opravou počítáme na příští rok,“ řekl místostarosta Karel Holík.

Stávající strojovna zimního stadionu je z roku 1972. „Opravu už potřebuje jako sůl. Rekonstruována bude celá chladicí soustava, strojovna i ledová plocha. Kromě modernizace zimního stadionu je důležitým cílem také ochrana životního prostředí, kdy snížíme množství použitého čpavku v zařízení z šesti asi na dvě tuny,“ poznamenal Holík.

Na ledové ploše kroměřížského zimního stadionu se každoročně protočí více než 60 000 lidí. Stadion patří městu, které ho získalo ve veřejné dražbě v roce 2006 za 4,93 milionu korun. Kromě hokejistů ho využívají školy, školky a také veřejnost.

Radnice v roce 2008 opravila střechu, později ještě štítové stěny stadionu i další stěny objektu, z nichž odpadávalo sklo. Předloni město opravilo osvětlení a ozvučení zimního stadionu. Další nákladné opravy však zimní stadion ještě čekají. V plánu je celková rekonstrukce interiéru i venkovního pláště, a také výstavba nové tréninkové haly ze zadní strany budovy.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x