Strážníci pomohli zachránit káčata, která přišla o matku

ZLÍN - Ke smutné události došlo ve zlínské Bartošově čtvrti, auto zde usmrtilo kachnu divokou, po které na ulici zůstalo devět malých káčat. O případu server Zlin.cz informoval zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

DIvoká kachna byla po nárazu odmrštěna na trávu mimo vozovku, kde uhynula. Na místě po ní zůstalo ale devět malých káčat, jejichž osud nebyl lhostejný zaměstnancům blízké restaurace. Ti je umístili do krabice a o události vyrozuměli Městskou policii Zlín. „Osiřelá mláďata jsme převzali a převezli je do útulku pro zvířata v nouzi, kde se o ně postarají,“ podotkl Janík.

Kachna divoká se vyskytuje na celém území Eurasie a Severní Ameriky. Obývá nižší polohy, jejím biotopem jsou tekoucí i stojaté vody, ústí řek i mořská pobřeží. Lze jí nalézt i v městských prostředích, na které se dokázala výborně přizpůsobit. Ve Zlíně se tak s nimi lze setkat nejen podél toku řeky Dřevnice a jejich přítoků, ale mnohdy i v centru města. Nejen motoristé by proto měli s touto možností počítat a pokud možno dbát potřebné opatrnosti.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x