Opilec napadl řidiče autobusu a ještě mu rozbil zrcátko na vozidle

ZLÍNSKO - Policisté ze Zlína v těchto dnech sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestných činů poškození cizí věci a výtržnictví osmatřicetiletému muži ze Zlína, který po cestě autobusem nejprve slovně a poté fyzicky napadl řidiče autobusu a rozbil vnější zrcátko. Muži, který byl dosud jednou soudně trestaný, hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na dva roky, serveru Zlin.cz to oznámila policejní mluvčí Monika Kozumplíková..

Osmapadesátiletý řidič linkového autobusu vyjížděl koncem března v odpoledních hodinách ze Slušovic a pokračoval v jízdě směrem do Zlína. V autobusu v té době sedělo asi 12 lidí. Muž, který seděl v přední části autobusu, bezdůvodně řidiče po dobu jízdy častoval vulgárními výrazy. Jakmile řidič zastavil ve Zlíně na červený světelný signál na semaforu, muž začal řidiče slovně napadat vulgárními výrazy ještě víc, vadilo mu, že zastavil. Přitom se zvedl ze sedadla a přišel těsně k němu, zřejmě proto, aby ho řidič nepřeslechl.

„Řidič muže slušně požádal, aby si vystoupil. Ten to odmítl. Řidič proto zastavil na nejbližší zastávce autobusu a muže vyvedl ven. To ho natolik rozlítilo, že začal rozbíjet přední zrcátko. Řidič chtěl zabránit rozbití čelního okna autobusu, proto vystoupil a snažil se muže uklidnit. Ten ho chtěl fyzicky napadnout, řidič se bránil, přesto dostal ránu do obličeje. Cestující mezitím přivolali strážníky Městské policie ze Zlína, kteří po zjištění bližších okolností přivolali hlídku policistů,“ upřesnila průběh události policejní mluvčí.

Policisté dechovou zkouškou u agresora zjistili opakovaně hodnotu dvě promile alkoholu. Škoda na rozbitém zrcátku činila více než pět tisíc korun. Útočník se ke svému jednání po vystřízlivění přiznal s tím, že všeho lituje a škodu uhradí. O jeho trestu rozhodne soud.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x