Požár zcela zničil lesní traktor u obce Mikulůvka

VSETÍNSKO - V 15:53 hodin byl operačním důstojníkem HZS Zlínského kraje vyhlášen požární poplach jednotce profesionálních hasičů ze stanice Valašské Meziříčí a jednotce dobrovolných hasičů obce Mikulůvka. Důvodem byl oznámený požár traktoru v lese nedaleko obce Mikulůvka na Vsetínsku.

Cisternou a dopravním automobilem avia se hasičům podařilo projet těžkým lesním terénem až na místo. Velitelem bylo upřesněno, že se jedná o lesní speciál, který již kompletně zachvátily plameny. Jednotky proto okamžitě natáhly jeden útočný proud a požár bleskově lokalizovaly. Po ochlazení a kontrole vraku stroje byla v 16:34 hodin ohlášena celková likvidace.

Na místo se dostavil také vyšetřovatel hasičů z Valašského Meziříčí. Podle získaných informací zahlédl řidič při práci plameny v motorovém prostoru, okamžitě zastavil stroj a snažil se plameny hasit. Ruční hasicí přístroj však nestačil a rozsáhlý požár lesní traktor kompletně zničil. Přesná příčina i výše způsobené škody je nadále předmětem vyšetřování.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x