Ve Zlíně se představí mládežnická špička ve sportovním lezení

ZLÍN - V sobotu 18. května se v Lezeckém centru Vertikon-Singingrock ve Zlíně uskuteční závod Českého poháru mládeže v lezení na obtížnost. Na soutěži se představí celá mládežnická špička sportovního lezení v kategoriích U10, U12, U14 (do 14 let) a nebudou chybět také závodníci ze Slovenska či Polska, serveru Zlin.cz to za pořadatele uvedl Miroslav Bodanský.

Akce se koná pod záštitou primátora města Zlína, který se akce osobně zúčastní. Závod bude začínat v 9.30 hodin, kdy se polezou dvě kvalifikační cesty stylem flash, a ve 14.00 hodin přijde na řadu velké finále, do kterého z kvalifikací postupuje vždy osm nejlepších závodníků každé kategorie.

„Účast se bude pohybovat v rozmezí 100 – 140 závodníků a atraktivní lezecké cesty pro ně přijedou připravit jedni z nejzkušenějších stavěčů současnosti – Vilém Chejn a Viktor Pařízek z Prahy. O hladký průběh akce se bude starat 30členný realizační tým a chybět nebude ani doprovodný program. V přestávce před finálovým kolem bude k vidění Parcour exhibice v podání borců z oddílu Sportovní gymnastiky Zlín,“ upřesnil Bodanský.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x