V rekonstruované kolonádě byla uožena schránka s poselstvím budoucím generacím

LUHAČOVICE - Luhačovická kolonáda ukrývá časovou schránku pro budoucí generace. Serveru Zlin.cz to řekl generální ředitel Lázní Luhačovice Eduard Bláha.

Rozkvět luhačovických lázní má budoucím generacím připomenout časová schránka, která byla v polovině května uložena do základů právě rekonstruované kolonády a haly Vincentka.

„Sedmikilová nerezová časová kapsle obsahuje můj osobní dopis s poselstvím, láhev Vincentky, originální lázeňský pohárek Labuť, ročenku města Luhačovice, Lázeňské listy, jídelní lístek z Francouzské restaurace hotelu Alexandria, ale i nedávno pořízené fotografie vedení naší společnosti. Nezapomněli jsme ani na několik mincí a lahvičku se slivovicí,“ upřesnil Eduard Bláha.

Místo, kde bude schránka čekat na své objevení, prý nezvolili náhodně. Rozhodli jsme se ji umístit symbolicky uprostřed kolonády přímo u bývalého pramene Amandky, kde již na podzim po dokončení rekonstrukce vznikne druhé veřejné pítko Vincentky,“ dodal Bláha.

Lázeňská kolonáda s halou Vincentka patří mezi kulturní památky České republiky a je součástí areálu navrženého na Seznam světového dědictví UNESCO. Revitalizace si vyžádá více než sto milionů korun.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x