Vsetínská hvězdárna bude mít vzdělávací centrum i naučnou stezku

VSETÍN - Vsetínská hvězdárna se dočká novinek, přibude zde vzdělávací centrum i naučná stezka. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí hejtmanství Adéla Kousalová.

Krajští radní schválili téměř 20 milionů korun jako příspěvek z rozpočtu na rozvoj areálu Hvězdárny Vsetín. Návštěvníci se mohou těšit na vzdělávací centrum, naučnou stezku nebo nové planetárium.

„Cílem je, aby vsetínská hvězdárna byla pro návštěvníky atraktivnější. Řešen bude celý areál hvězdárny a v rámci rozvoje vzniknou nové prostory pro planetárium, přednáškovou místnost a zázemí pro návštěvníky. Stavební práce začnou na podzim a hotovo by mělo být do konce příštího roku. Rozpočet pro celou akci je 20,2 milionu korun,“ popsal hejtman Jiří Čunek s tím, že součástí akce je rovněž vybudování naučné stezky v zahradě hvězdárny.

Hvězdárna Vsetín funguje od 30. července 1950. V roce 2005 se stala součástí Muzea regionu Valašsko ve Vsetíně. Její činnost je zaměřena na vzdělávání a popularizaci astronomie, kosmonautiky i jiných přírodních věd zejména mezi mládeží. V zařízení se konají přednášky a besedy nejen pro veřejnost, ale především pro základní i střední školy z Valašska.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x