Opilý řidič ohrozil chodce, pak vypadl z auta a rozbil si hlavu

ZLÍN - Zlínské strážníky zaměstnal opilý řidič z Otrokovic, který před jednou zlínskou diskotékou nejprve ohrozil chodce, pak jednomu muži dal pěstí a nakonec z auta vypadl tak nešťastně, že si při tom rozbil hlavu. Serveru Zlin.cz to řekl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Když nad ránem k diskotéce strážníci dorazili, jeden z přítomných mladíků už ležel na zemi v obklopení dalších mladých lidí. Byl zjevně opilý, na hlavě měl krvácivé zranění a podle jednoho ze svědků před chvílí řídil osobní auto. Tím měl jet bez rozsvícených světel až na parkoviště před diskotékou, kde ohrozil skupinku chodců. Poté, co ho jeden z nich upozornil na agresivní jízdu bez světel, měl od řidiče dostat dokonce ránu pěstí. Dotyčný pak s vozidlem opět popojel a zastavil až v zadní části parkoviště, kde z auta doslova vypadl, přičemž si při nekoordinovaném pádu rozbil hlavu.

„Ukázalo se, že se jedná o 20letého muže z Otrokovic, kterému v organizmu kolovalo na 1,3 promile alkoholu. Vzhledem k poranění si jej zakrátko převzali do své péče záchranáři, kteří jej převezli k vyšetření do krajské nemocnice. Uvnitř auta pak strážníci nalezli na sedadle spolujezdce jještě spícího 18letého mladíka z Otrokovic. V jeho případě se zastavil analyzátor alkoholu v dechu na hodnotě 1,6 promile,“ konstatoval Janík.

Vzhledem k podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky si šetření celého incidentu převzala hlídka republikové policie.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x