Jeden senior v obchodě ukradl hrušku, další důchodkyně zase jarní cibulku

ZLÍN - Dvě neobvyklé krádeže v oddělení ovoce a zeleniny v jednom supermarketu na zlínském sídlišti Jižní Svahy museli řešit městští policisté. Nezávisle na sobě nejprve pracovníci obchodu přistihli seniora s kradenou hruškou, o pár hodin později zase vyhmátli důchodkyni, která ukradla svazeček jarní cibulky, serveru Zlin.cz to oznámil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

První krádeže se dopustil 72letý senior, který za pět prstů pořídil hrušku v celkové hodnotě pět korun. Přivolaným strážníkům se svěřil, že to chtěl jen zkusit. Pak vytáhl z peněženky pětikorunu a hrušku si zakoupil. Podobnou krádež v obchodě nepamatují. Navíc v tu chvíli netušili, že budou strážníky volat za chvíli znovu. A opět k neobvyklé krádeži.

Tentokrát se hlavní aktérkou stala 74letá žena, která si políčila na jarní cibulku za 14,90 korun. „Přivolaným strážníkům se pak pochlubila, že si nejprve dopřála tři dvojky vína a zřejmě pod jejich vlivem se to také rozhodla zkusit. To údajně i proto, že v minulosti sama pracovala jako pracovnice ostrahy a nějak jí to lákalo,“ poznamenal Pavel Janík.

V obou případech chtěli strážníci uvěřit tomu, že se ze strany seniorů jednalo spíše o zkratkovité jednání, které se již nebude více opakovat. Oba tak vyvázli z této nepříjemné situace se stokorunovou pokutou.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x