Kroměřížská radnice nechá zabudovat kontejnery do země

KROMĚŘÍŽ - Velké změny čekají obyvatele Kroměříže v oblasti nakládání s odpady. Radnice totiž připravuje instalaci polopodzemních a podzemních kontejnerů, serveru Zlin.cz to řekl mluvčí města Jan Vondrášek.

Investiční záměr zahrnuje 13 lokalit s 35 stanovišti. „Nyní v těchto lokalitách máme 53 stanovišť s 321 kontejnery o celkovém objemu 355 metrů krychlových. Nově zde bude výrazně méně stanovišť, jen 150 kontejnerů, ale s asi celkem o 320 metrů krychlových větším objemem, a navíc získáme asi dvě desítky nových parkovacích míst,“ uvedl místostarosta Karel Holík.

Investiční záměr přijde podle projektanta celkem zhruba na 25 milionů korun. Radnice jej chce realizovat postupně. „Příští rok bychom rádi tyto kontejnery instalovali na náměstích Komenského a Milíčovo a před koupalištěm Bajda. Kromě výše zmíněných přínosů bych rád ještě zmínil estetickou stránku projektu. Díky polopodzemním a podzemním kontejnerům kroměřížská náměstí a ulice jistě prohlédnou a budou pro oko turisty i našich občanů mnohem přitažlivější,“ mínil Holík.

Dodal, že dalším přínosem by mělo být navýšení produkce tříděného odpadu zhruba o 200 tun ročně. Ve většině lokalit je navržena instalace polopodzemních kontejnerů, v historické části pak podzemních, které nenaruší historický ráz města. V samotném centru Kroměříže přitom doposud nádoby na separovaný odpad chybějí. Město by rádo na financování záměru využilo dotace.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x