Milan Kieryk: za volant, zavřít a směr Evropa

ZLÍN - Patnáct let už vozí zlínské fotbalisty po vlastech moravských, českých i slezských. Jeho žluťoučký autobus na silnici nepřehlédnete. Snad ne naposledy v této sezóně jej Milan Kieryk, řidič více než zkušený, vede za úspěchem. Tentokrát se na palubě s hráči zlínského Fastavu vydal do Mladé Boleslavi.

Zlínští si vezou náskok 3:1 a tak si pan řidič může dovolit tipnout. „Já vám to řeknu jasně, Bolka je silná, tak si můžeme dovolit prohrát, bude to 2:1 pro ně, ale stejně jako v Olomouci se budeme radovat my.

Ostatně o radosti by pan řidič mohl vyprávět. „No moc výživné to bylo po vítězství v poháru v Olomouci přede dvěma lety, ale vyhrávat se nedaří pokaždé, tento vůz i já jsme ale pozitivně naladěni. Premiéru v novém hávu měl autobus v Brně, kde jsme v červenci hráli s Opavou a přivezli jsme vítězství, to vždycky zahřeje,“ říká pán silnic.

V minulosti zažil po zápasech všechno možné, žal i bujaré křepčení, taky zpěv.

„No tahle parta jinak velmi sympatických kluků by v oboru zpěv měla sakra zabrat,“ směje se Kieryk. „Ti umějí tak akorát hymnu a Když jsem já sloužil, budu jim muset vzít zpěvník,“ tvrdí s úsměvem.

Pokud by se z Mladé Boleslavi vracel tým zvesela a tedy s postupem do posledního boje o Evropskou ligu, tak by hrál…

„…tak by asi hrál s Libercem, tak to vidím já, ale když to bude Baník, proč ne, ale nepředbíhal bych,“ dívá se reálně a střízlivě dopředu volantu král.

Pak už jen zkontroluje stav mužstva, poslední přisedne trenér Kameník a může se vyjet.

„Honza umí slušně zpívat, tak snad bude příležitost,“ přeje si Kieryk.

Kameník ještě pronese obligátní slova, že je tým dobře připraven, věří si, ale zná sílu soupeře, dveře se zavírají a (před)poslední díl sezóny začíná.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x