V neděli se na Filmovém festivalu vydraží filmové klapky

ZLÍN – Festivalová neděle již po dvaadvacáté vydraží originální filmové klapky, ztvárněné předními českými umělci. Letos je jich 123 a výtěžek z prodeje jako vždy podpoří vznik filmů začínajících tvůrců, informovala server Zlin.cz mluvčí festivalu Kateřina Martykánová.

K novému filmu Nabarvené ptáče přijede zahájit výstavu a promluvit jeho režisér Václav Marhoul, cestovatelské besedy jsou připraveny s novinářem Jakubem Szántó, herečkou Dorotou Nvotovou a cestovateli po stopách Hanzelky a Zikmunda s projektem Zikmund100.

Nejdůležitější událostí třetího dne festivalu bude 22. Salon filmových klapek. Veřejná dražba, která začne v Kongresovém centru ve 13.00 hodin je legendární událostí, při níž se umělecká díla proměňují ve finance pro mladé filmaře. I letos se mezi jejich tvůrci objevila známá jména jako Kristián Kodet, Iva Hüttnerová, Jiří Slíva či Kateřina Miler.

Svět nabarveného ptáčete je vernisáž unikátní výstavy a beseda s Václavem Marhoulem o novém českém filmu Nabarvené ptáče, ve kterém hrají hollywoodské hvězdy Harvey Keitel nebo Stellan Skarsgård. Velkoformátové fotografie Jana Dobrovského, originální režisérovy podklady pro natáčení (storyboardy, scénář, knihy, aj). Obchodní dům Zlín, kavárna ve 2. podlaží, 19.00 hodin. Výstava potrvá do 1. června.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x