Hradiště chystá první ročník běhu, kterým uctí památku bývalého starosty

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Novou sportovní tradici se rozhodli vytvořit v Uherském Hradišti. Společným během chtějí uctít památku někdejšího starosty města Květoslava Tichavského, informovala server Zlin.cz mluvčí akce Petra Kučerová.

Květoslav Tichavský byl dlouholetým místostarostou a starostou města Uherské Hradiště, a také atletickým funkcionářem. Velkou měrou se zasloužil o rozvoj sportu v srdci Slovácka. K uctění jeho památky si mohou zájemci zaběhnout hodinovku s názvem Běžím s Květošem, a to 1. června 2019 na Slovácké Slávii. Pořadatelem závodu, ve kterém nejde v první řadě o vítězství, je televize TVS.

Nápad se zrodil v hlavě Tomáše Ježka, kreativního šéfa televize TVS, kterého s Květoslavem Tichavským pojilo dlouholeté přátelství.

„Vždycky jsem z legrace tvrdil, že tu jeho hodinovku, kterou v Hradišti zavedl, poběžím. A vždycky jsem se z toho na poslední chvíli vymluvil. Když Květoš vloni zemřel, řekl jsem si, že je čas splnit slib. A tak poběžím s Květošem, a vy můžete taky,“ vysvětluje příběh vzniku běhu Tomáš Ježek.

Pravidla hodinovky jsou jasná – nejde o to, kdo první přetne cílovou pásku, ale kdo za hodinu uběhne nejvíc oválů na Slovácké Slávii v Uherském Hradišti.

„O to, kdo vyhraje, ale tentokrát půjde až ve druhé řadě. V první řadě chceme uctít Květoša a jeho práci pro Uherské Hradiště,“ zdůraznil Tomáš Ježek.

„Jsem moc ráda, že se našlo pár přátel, kteří si na Květoše vzpomněli. A že zorganizovali běžeckou akci na atletickém stadionu, na kterém Květoš strávil kus svého života. Jsem přesvědčená, že by to udělalo velkou radost i samotnému Květošovi,“ vyjádřila se k akci Iva Tichavská, manželka Květoše.

Registrovat na běh se můžete na e-mailové adrese bezimskvetosem@televizetvs.cz, veškeré podrobnosti najdete na webu televize TVS. Každý účastník akce Běžím s Květošem dostane na památku multifunkční sportovní šátek s logem závodu. Po skončení závodu proběhne losování o dárkové balíčky od firmy Hamé.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x