Dlouhé volby paní Anny

ZLÍN, OTROKOVICE - Tak dlouhý volební víkend nepamatuje. Ona tedy pamatuje ve skutečnosti opravdu hodně, paní Anně Ducháčové totiž bude v červenci 91 let. Ale aby se volby a věci kolem nich táhly tak dlouho...To se pak musí vědět, jak na to.

To je totiž tak. Tato naprosto ale naprosto neuvěřitelně vitální dáma šla nabrat energii na volby už v pátek ráno do Otrokovic. Bez ranní koupele v dosud hodně studené vodě by to prý nebylo ono. Ostatně vodu miluje, stejně jako pěší turistiku, ale mimo jiné třeba také hokej.

„Musím načerpat sílu a taky se mi to povedlo,“ hlásila tedy dáma v pátek dopoledne, když vyskočila ze 17 stupňové vody otrokovického Štěrkoviště. Lehký obídek následoval a ve tři čtvrtě na dvě už byla jako první u volební místnosti.

„Ne, volby si nemůžu nechat ujít nikdy, teď je to takové zvláštní, že se výsledky dozvíme až v neděli před půlnoci, to je fakt divné. Každopádně se k urně dostavila jako úplně první a volebnímu okrsku číslo 4 přispěla k evidentně vysoké volební účasti.

Pak následovala pro fanynku Aničku dvojí sprcha, tedy ne vodní, ale hokejová. Jednou ledová kanadská v sobotu a pak smůlovaté nájezdy s Ruskem. Medaile se vypařily.

„Nu co, nejde o život, kluci nehráli špatně, hlavně v tom druhém utkání o bronz byli výborní, velká škoda, ale potvrdili jsme, že patříme do světové špičky,“ glosovala další víkendové události.

Mezitím samozřejmě stačila opakovaně vyrazit pěkně po svých a pěkně svižně do přírody.

A pak už jen čekala, jak volby dopadnou. Celá tato anabáze báječné nezdolné paní trvala dlouhých dvaašedesát hodin. Dvaašedesát aktivních hodin více než devadesátileté paní.

A aby to všechno nebylo tak fádní, tak jí o volebním a taky hokejovém víkendu přibyla do rodiny jedna maličká pravnučka.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’163515′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚2349‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚163515‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x