Zlín Film Festival: Jan Hrušínský a Helena Vondráčková odhalí své hvězdy na chodníku slávy

ZLÍN - Úterý bude na Zlín Film Festivalu už tradičně patřit charitativním aktivitám. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí festivalu Kateřina Martykánová.

V úterý 28. května budou v 16.00 hodin odhaleny dvě hvězdy na chodníku slávy před Velkým kinem – herci Janu Hrušínskému a podporovatelce Nadačního fondu Kapka naděje zpěvačce Heleně Vondráčkové. Benefiční koncert odehraje ve Zlíně v 18.00 hodin v Masters of Rock Café Michal David a na dobrou věc půjde i výtěžek Pečení s UNICEF, které se v době od 14.00 do 17.00 hodin za účasti známých osobností uskuteční ve Zlatém jablku. Rolí prodavačů se zhostí například Klára Issová nebo Pavel Nový. Milovníky filmových melodií zase potěší komponovaný večer Zazpívej mi film II s hostem Pavlem Šporclem.

Z úterního filmového programu doporučují pořadatelé festivalu například snímek Rocca mění svět (13.00 hodin), ve kterém sehlavní hrdinka neváhá postavit třídní šikaně. V 19.30 hodin začne projekce filmu Cizí život, ve kterém středoškolačka Seon-hee ve snaze vzbudit pozornost svých přátel vypustí do světa malou lež. Když však pravda vyjde na povrch, začnou se jí přátelé vyhýbat a opouštět ji. Snímek Uzly a pomeranče (17.20 hodin) zase pojednává o tom, jak semladý chlapec vypořádává se smrtí matky. V letním kině bude na programu ve 21.45 hodin český snímek Ženy v běhu.

„Mezi dalšími úterními akcemi nesmí chybět ani oblíbené malování na chodníku,které se před Velkým kinem uskuteční od 16.30 hodin. A pokud se budou chtít návštěvníci festivalu setkat s hvězdami, mají šanci v 17.00 hodin na nádvoří Kongresova centra. Po červeném koberci se zde projde například Klára Issová, Dražen Žarkovic, Guillame Maidatchevsky a delegace k filmu Když chci, tak písknu – George Pistereanu,“ upřesnila Martykánová.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x