Libor slavil polovinu života. Stylově – vítězstvím na turnaji v koňském pólu

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ/ZLÍN - Jeho um znají především vyznavači tenisu, Libor Palas jim na zlínské Vršavě připravuje ve svém servisním zázemí rakety a mnohé další propriety pro co nejkvalitnější hru. Málo se ale ví, že právě on je jedním ze špičkových hráčů hodně odlišného sportovního odvětví, totiž koňského póla.

To se neřadí mezi sporty takříkajíc masové, o to zajímavější je. 

Jde o sport kolektivní, na každé straně hřiště, které je svými rozměry více než dvakrát větší než fotbalové, soupeří čtyři hráči, jejich koně, do výzbroje patří speciální pálky, cílem je dostat míč do branek, které na rozdíl třeba od fotbalových nemají spojnici obou tyčí v podobě břeven.

Liborovi Palasovi se vydařila velká věc. Jako člen bratislavského týmu bral na velkém soutěžním klání prvenství. Právě v den, kdy vzhledem ke své atleticko – klukovské vizáži slavil absolutně neuvěřitelné padesátiny.

„Šlo o mezinárodní setkání, mezi účastníky byl třeba profesionální hráč až z Mexika, zahraniční byli i koně, mimo jiné třeba z Německa. Opravdu se dařilo, když mi pak mezinárodní společenství hráčů zazpívalo známé Happy Birthday, bylo to skutečně dojemné,“ vybavuje si muž, který je široko daleko opravdu jedním z mála špičkových vyznavačů originálního sportu na Moravě.

Jen pro zajímavost, pólo ovládá třeba britský princ William. A pak tedy čerstvý padesátník Libor Palas.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’163522′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚2352‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚163522‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

 

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x