Závod v koloběžkách pomůže dvěma nemocným chlapcům z Beskyd

PUSTEVNY - Závod v koloběžkách Lapos Koloběžka se letos kromě Prahy uskuteční také na Valašsku na Pustevnách, a to v sobotu 22. června. Výtěžek pomůže dvěma nemocným chlapcům z Beskyd, server Zlin.cz o tom informoval Jan Vandík z tiskového oddělení krajského úřadu.

Záštitu nad závodem převzala radní Zlínského kraje pro sociální záležitosti Michaela Blahová. „Tato akce symbolicky podpoří dva chlapce ze dvou měst na různých stranách Pusteven. Jirku (ročník 1999) z Frenštátu pod Radhoštěm a Jakuba (2010) z Rožnova pod Radhoštěm, kteří se potýkají s těžkým postižením. Mezi ně se rozdělí celkový výtěžek ze startovného. Věřím, že tato hezká akce a myšlenka přiláká mnoho účastníků,“ sdělila Michaela Blahová.

Jak uvedl hlavní organizátor závodu Jan Mazoch, na Pustevnách lidé využívají koloběžku hlavně ke sjezdu z Pusteven k hotelu Ráztoka nebo do Rožnova. „Ale co takhle zkusit to opačným směrem? Přijďte si na Pustevny zajet časovku na koloběžce o délce 2 000 metrů, ukázat co ve vás je a hlavně pomoci dobré věci,“ pozval na akci Mazoch, bývalý reprezentant ve skoku na lyžích.

Koloběžka cup na Pustevnách nabídne tři závodní kategorie. Děti do 10 let pojedou 300 metrů, kategorie 11 – 15 let musí zvládnout 1 000 metrů a kategorie 16 let a starší pojede 2 000 metrů. Ti, kteří koloběžku nemají, si budou moct na závod koloběžku na místě zdarma půjčit. Lze si ji na konkrétní jméno zamluvit již při rezervaci a v den konání bude na místě přichystána k závodu.

Pro registrované účastníky pořadatelé připravili několik příjemných překvapení. „Velkým lákadlem pro všechny registrované závodníky bude výjezd lanovkou na Pustevny zdarma a také vstup na nedávno otevřenou stezku v korunách stromů – Stezku Valašku (1+1) s tím, že platba za jednu vstupenku bude v den konání směřována na podporu obou chlapců,“ doplnil Jan Mazoch.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x