Kloboucký úřad je třetím nejpřívětivějším ve Zlínském kraji

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – V krajském kole letošního ročníku soutěže Přívětivý úřad získal Městský úřad Valašské Klobouky bronzovou příčku. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí kloboucké radnice Lenka Zvonková.

Soutěž vyhlašovaná Ministerstvem vnitra má hodnotit přívětivost a otevřenost obcí s rozšířenou působností vůči občanům a jejich potřebám. První místo ve Zlínském kraji náleželo Zlínu, druhé Uherskému Hradišti.

„Ocenění v soutěži Přívětivý úřad nás velmi těší. Je pro nás známkou toho, že v našem přístupu k občanům podnikáme kroky dobrým směrem. Zároveň si ale uvědomujeme, že je třeba neustále držet tempo a nalézat nová správná řešení, a tak se rádi inspirujeme dobrou praxí z ostatních úřadů,“ pověděla starostka města Valašské Klobouky Eliška Olšáková.

Při hodnocení se sledovala kritéria dostupnosti úřadu, jeho otevřenosti, komunikace, vybavení pro komfort klientů a dalších služeb. Posuzoval se například rozsah úředních hodin, zpřístupnění formulářů, rozpočtů a jiných dokumentů na webu, nabízené možnosti platby, způsoby vyrozumění klientů o vyřízení jejich požadavků, formy komunikace s veřejností, zapojování občanů do rozhodování a jiné.

Současně s oceněním za přívětivost byla klobouckému městskému úřadu udělena i Cena ministerstva vnitra za kvalitu, a to její bronzový stupeň. „Ocenění pro organizace zvyšující kvalitu veřejné služby jsme obdrželi za zavedení systému managementu kvality ISO 9001:2015. Díky němu budeme moci lépe řídit projekty, identifikovat rizika a také jim předcházet,“ sdělil tajemník Karel Švach.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x