KAM ZA KULTUROU: První červnový víkend bude patřit dětem

ZLÍNSKÝ KRAJ: Sportovní akce, zábava pro děti i návrat Matyldy.

Atletický station Dany Zátopkové v Uherském Hradišti bude v sobotu 1. května od 9 hodin svědkem Dne Královny sportu, který bude Memoriálem Květoslava Tichavského. Květoslav Tichavský byl dlouholetým místostarostou a starostou města Uherské Hradiště, a také atletickým funkcionářem. Velkou měrou se zasloužil o rozvoj sportu v srdci Slovácka.  Poběží se 26. ročník Slovácké hodinovky, její součástí bude iniciativa „Běh s Květošem“. Pravidla hodinovky jsou jasná – nejde o to, kdo první přetne cílovou pásku, ale kdo za hodinu uběhne nejvíc oválů na Slovácké Slávii v Uherském Hradišti.

Do Uherského Hradiště – Mařatic povedou 1. června kroky milovníků vína. Na Vinohradské ulici budou od 14 do 19 hodin otevřeny vinné sklepy s degustací vín od místních vinařů. Nebude chybět ani podvečerní posezení s cimbálovou muzikou.

Zejména pro děti je určen program Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm nazvaný Slabikář devatera řemesel.  Děti si v sobotu 1. června od 9 do 17 hodin mohou vyzkoušet vybrané řemeslné činnsti. Do Rožnova pod Radhoštěm se mohou svézt parním vlakem, který pojede z Valašského Meziříčí v 9:10 a 13:10 hod, zpět pak jede v 11 a 15 hodin.  

Valašské město Karolinka pořádá 1. června charitativní turnaj v malé kopané „O Valašský Maják“. Od 9 hodin budou soutěžit družstva Policie ČR, hasičů, záchranné služby, vojenských útvarů, Policie Slovenské republiky, Celní správy, Justiční stráže, ale i podnikatelů a starostů. Výtěžek turnaje bude věnován pozůstalým rodinám příslušníků IZS. Výkop prvního zápasu je v 9 hodin v areálu Na Horebečví.

Rodiny s dětmi si užijí spoustu zábavy v neděli 2. června na zámku ve Vizovicích. Prohlídková trasa A bude tento den realizována formou veselé kostýmované prohlídky, které pobaví nejen děti, ale celou rodinu. A protože se termín veselé prohlídky sešel s koncem Zlínského filmového festivalu, není téma tak úplně nečekané. Během akce zazní filmové a pohádkové melodie a skupinu při prohlídce provede sám pan režisér. A z výletu si můžete odvést pěknou vzpomínku, protože zájemci budou mít možnost se nechat profesionálně vyfotit v historickém oblečení.  Vedení zámku doporučuje místo v prohlídce rezervovat.

V neděli 2. června lze v Leteckém muzeu v Kunovicích na Slovácku zažít hned dvě události. Jednak se zde od 12 do 13:30 můžete setkat s historickými vozy a motocykly, které sem směřují během cílové jízdy Slováckého veteran car clubu. A vzápětí, od 14 hodin, můžete sledovat návrat Matyldy, což je přezdívka prvního prototypu letounu Turbolet XL-410, který se vrací do muzea po renovaci. Během celé neděle od 10 do 18 hodin budou také probíhat vyhlídkové lety.  

Další akce hledejte na www.vychodni-morava.cz nebo v akcích na Zlin.cz.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x