Zlín Film Festival: Návštěvníci festivalu se mohou těšit na Kinematovlak, koncert na náměstí i filmovou burzu

ZLÍN - Do festivalového Zlína ve čtvrtek po pouti po 12 českých městech dorazí Kinematovlak. O zábavu se postará také Den s Českým rozhlasem, který přinese večerní koncerty Terezy Maškové a Michala Hrůzy na náměstí Míru i program do dalších festivalových zón, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí Zlín Film Festivalu Kateřina Martykánová.

Den s Českým rozhlasem nabídne rozličný program, dopoledne se zaměří na nejmenší návštěvníky, v 18.30 hodin pak na zlínském náměstí vystoupí Tereza Mašková a ve 20.30 hodin se uskuteční koncert zpěváka Michala Hrůzy.

Do Zlína také v dopoledních hodinách dorazí Kinematovlak, který až do 15.30 hodin nabídne různé projekce. Ve čtvrtek se do festivalového dění zapojí také Zoo Zlín, kde v rámci festivalu pokřtí festivalový moderátor Jan Onder mládě hyeny.

I ve čtvrtek si návštěvníci budou moci zajít na celou řadu zajímavých filmů. Například v 19.30 hodin bude na programu snímek Medúza. Hlavní hrdinka čelí šikaně ve škole, v práci arogantnímu šéfovi a k tomu se musí starat o mladšího bratra, sestru a maniodepresivní matku. Brutální koktejl žárlivosti, nešťastné lásky, alkoholu, prášků, kokainu a rychlé hudby si bere svou daň – to je téma dalšího filmu, Vše zapomenuto, vše odpuštěno, který bude kino promítat ve 20.15 hodin. Letní kino pak bude ve 21.45 hodin promítat film Trabantem tam a zase zpátky.

V rámci odborného programu se v Kavárně Továrna uskuteční Filmová burza, která slouží k navázání kontaktů mezi producenty, studenty a lidmi různých profesí.

Ani ve čtvrtek nebudou návštěvníci festivalu ochuzeni o možnost setkat se s filmovými hvězdami. „Moderátoři  Dana Morávková a Jan Čenský přivítají na nádvoří Kongresového centra v 17.00 hodin členy letošních festivalových porot, Kristýnu Frejovou, Kláru Pollertovou-Trojanovou a delegace k filmům – dorazí Goran Radovanović a Anica Dobra (k filmu Enkláva), James Gardner a Simon Lord (k filmu Medúza), Dimitri Linder (k filmu Za šťastný život), Safdar Ahman a Rajat Agrawal (k filmu Chippa), Irina Zhuravleva (k filmu Medvědi z Kamčatky),“ upřesnila Martykánová.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x