Zlínské (z)povídání: Veronika Záhorská

ZLÍNSKO - V dnešním (z)povídání se společně s Veronikou Záhorskou vydáme do Luhačovic.

Ředitelka Sirnatých lázní Ostrožská Nová Ves a lázeňských hotelů Miramare v Luhačovicích Veronika Záhorská se v roce 2009 se stala Podnikatelkou roku ve Zlínském kraji a Ženou regionu pro rok 2016. Ve svém volném čase se věnuje charitě – KORUNCE Luhačovice a od ledna 2019 i KORUNCE Velké Losiny. Organizace pomáhají  nemocným, zdravotně postiženým a jinak znevýhodněným dětem a jejich rodinám. Zároveň je Veronika patronkou Dětského domova a Základní školy Vizovice. Několikrát do roka pořádá významné charitativní akce pro veřejnost a výtěžek z nich vždy putuje na pomoc potřebným.

Kam byste vzala zahraniční návštěvu?

O tom, že největší moravské lázně Luhačovice jsou zasazeny v krásné přírodě a nabízí neopakovatelnou atmosféru díky stavbám Dušana Jurkoviče, se už ví déle jak sto let. Procházka s ochutnávkou pramenů, při které se člověk může potěšit pohledem nejen na stavby Jurkovičovy, ale také na architekturu secesní a funkcionalistickou, láká návštěvníky i dnes.

Nedaleký Zlín stále žije odkazem Tomáše Bati a za pozornost určitě stojí Obuvnické muzeum, vyhlídková terasa budovy 21 – zlínský mrakodrap a v neposlední řadě Baťův kanál.

Ale pokud bych měla vybrat už jen jedno jediné místo z široké nabídky Slovácka a Slováckého Zálesí, byl by to určitě Velehrad. Toto místo vyzařuje takové genius loci, které musí zažít každý na vlastní kůži.

Co si tady nikdy nenecháte ujít?

Tak určitě jednu z nejvýznamnějších akcí města Luhačovic, a to je  festival Otevírání pramenů, kterým se zahajuje lázeňská sezona a celé město v tu dobu „žije“.  Lidé si obléknou dobové kostýmy a město se tak vrátí v čase.

No a samozřejmě akce, které pořádá KORUNKA Luhačovice, které jsem zakladatelkou. Je to módní přehlídka Luhačovice město zdraví a módy. Ta proběhla teď v květnu a měla velký úspěch, o čemž svědčí nejen ohlasy diváků, ale i vyprodaný sál. A naše druhá akce Charitativní vánoční koncert dětem, na kterou si ještě musíte počkat do prosince. Na obou se předávají šeky s finanční pomocí handicapovaným dětem a sociálně slabým rodinám, ale i seniorům a nemocnicím.  Jsou to velmi emotivní chvíle.

Čím vás Zlínsko naposledy překvapilo?

Líbí se mi celkově rozvoj a „omlazování“ města Zlína, kde se opravuje areál bývalého Svitu a společně s rozvojem Baťovy univerzity vznikají moderní architektonické stavby.

Oblíbený podnik?

Pro mě osobně je to Restaurace Racek v Luhačovicích, kam ráda zajdu se svými přáteli.

Co byste tu ráda změnila, kdyby to bylo možné?

Jednoznačně je to odklonění dopravy z centra Luhačovic a hlavně pak průjezd kamionů.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x