Když skáče žlutý míček…

ZLÍN - Žlutý míček, kdysi ovšem bílý, tedy ten tenisový, je takový neposeda, že jej během pár chvil milujete a pak byste jej nejraději odpálili daleko daleko za plot. Nutno dodat, že v parádně rozeběhnuté sezóně na antukových dvorcích, převažují přes nečekané výhry a stejně nečekané porážky vjemy více než dobré.

Do Zlína na Vršavu si vyjel jako vždy pro smetanu otec našeho nejlepšího hráče posledních patnácti let Tomáše Berdycha, tady bývá mimořádně úspěšný.

„No, nejdříve k Tomášovi, léčí se, naplno trénuje, rád by na trávu, před Wimbledonem je přihlášen do Queensu, neodepisujte ho, ještě s ním chci se ženou taky do Ameriky,“ smál se dobře naladěný Berdych starší.

Na turnaji pořádaném zlínskou pobočkou Oberbank hrál dobře, ale ve čtvrtfinále dostal tentokrát po dvou prvenstvích stopku.

Akci se sedmnácti kvalitními páry vyhrál debl Výmola – Rajnoch. Velikou jedničku psali nejen oni dva za výbornou organizaci řediteli turnaje Janu Zatloukalovi a ten zase své pravé ruce Aloisi Manovi.

„Díky všem, vyšlo počasí i vše ostatní, jediná vada, že jsme neviděli v akci fotbalovo – hokejový pár Páník – Venera, oba se ovšem zúčastnili jako hosté, takže pánové příště s raketou,“ vzkázal ředitel turnaje.

Zcela paralelně běží na Vršavě premiérový ročník dlouhodobé soutěže singlistů. Má originální název – Morning Birds, tedy Ranní ptáci. Zpravidla se opravdu hraje zrána a za zpěvu ptactva v okolní zeleni.

Dosud se nejvíce daří tenisovému bardu Petru Polákovi zvanému Orzel polski a reportérovi TV Prima Robertu Hečovi, jemuž tu říkají Kondor z Lazů.

Soutěž je ale teprve v polovině a je očekávatelné, že ještě přijdou překvapení. Závěrečný turnaj se hraje 21. června.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x