Půjčovna kompenzačních pomůcek otrokovické Charity změnila provozní dobu

OTROKOVICE - Charita Otrokovice zavedla od června novou prvozní dobu půjčovny kompenzačních pomůcek. Server Zlin.cz o tom informovala za otrokovickou Charitu Veronika Slaměnová.

Zatímco dosud byla půjčovna otevřena denně po dvou hodinách, nyní budou půjčovní dny v pondělí a ve středu, ale v širším časovém rozmezí.

„Nově bude půjčovna kompenzačních pomůcek otevřena v pondělí od 12.00 do 16.00 hodin, v úterý a ve středu pak od 13.00 do 16.00 hodin. Chceme, aby otevírací doba byla dostupnější i pro zaměstnané občany,“ popsal změnu zástupce ředitele Charity Tomáš Bernatík.

Půjčovna kompenzačních pomůcek Charity Otrokovice byla zřízena pro veřejnost v roce 2011 s cílem poskytnout pomoc lidem při náhlé změně zdravotní stavu, kdy člověk potřebuje k sebeobsluze či péči o druhého různý druh zdravotní pomůcky. Ve většině případů služba půjčuje pomůcky na přechodnou dobu, než je uživateli pomůcka vyřízena prostřednictvím odborného lékaře.

Službu nejčastěji využívají senioři a lidé se zdravotním omezením. „Mohou si zde zapůjčit různé kompenzační pomůcky, jakou jsou invalidní vozíky, chodítka, polohovací lůžka, antidekubitní matrace, koupací vany, jídelní stolky, vyprazdňovací židle, ale například i schodolez, hrazdu či zvedák, a mnoho dalších pomůcek“ dodala pracovnice půjčovny Romana Rochovanská.

 

 

 
 
 
 

Sponzorem článku je společnost Allmedica s.r.o.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x