Přestavba mostu v Komárově na Zlínsku potrvá půl roku

ZLÍN - V následujících šesti měsících bude na silnici i III/4975 mezi Komárovem a Napajedly (Topolnou) provedena přestavba mostu. Práce se uskuteční bez přerušení provozu, serveru Zlin.cz to sdělil za Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK) Vojtěch Cekota.

Automobily budou staveniště objíždět po provizorní komunikaci přes zatrubněný potok v blízkosti stavby. Na zúžené objízdné komunikaci bude provoz řízen střídavě světelnou signalizací.

„Most čeká kompletní přestavba, úpravy se dotknou i navazujících částí silnice III/4975 v celkové délce 78 metrů. Starý nevyhovující most bude odstraněn a na stejném místě bude postaven nový most, navržený jako přesypaný ocelový montovaný tubus z ocelových vlnitých plechů. Součástí stavby je odvodnění silnice, instalace záchytného zařízení, které bude tvořeno oboustranným ocelovým svodidlem, a pročištění koryta včetně jeho srovnání do jednotného podélného spádu,“ poznamenal Cekota.

Smluvní cena za tuto zakázku činí 7,176 milionu korun včetně DPH. Silniční stavba bude financována Zlínským krajem prostřednictvím ŘSZK. Stavební práce pro ŘSZK budou zahájeny 1. července a ukončeny do poloviny listopadu.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x