Bystřické zámecké slavnosti budou letos patřit českým hudebním velikánům

BYSTŘICE POD HOSTÝNEM - V Bystřici pod Hostýnem byly uplynulou sezonu zahájeny tradiční Bystřické zámecké slavnosti. Letos se konají už popětadvacáté, serveru Zlin.cz to řekla Vendula Perůtková, vedoucí bystřického městského odboru cestovního ruchu a kultury.

Jubilejní 25. ročník festivalu Bystřické zámecké slavnosti potrvá do 26. června a město Bystřice pod Hostýnem jej pořádá ve spolupráci s Českou kulturou v rámci cyklu koncertů České kulturní slavnosti. „Letos se dramaturgie zaměří na osobnosti velkých českých hudebních interpretů. Součástí festivalu však bude i výstava hudebních grafik Karla Demela nebo filmová beseda,“ poznamenala Perůtková.

V sále bystřického zámku a v místním kostele sv. Jiljí vystoupí Filharmonické kvarteto, polský pianista Marian Sobula, mladá operní pěvkyně pocházející z Bystřice pod Hostýnem Kristýna Vylíčilová a svůj bakalářský koncert uvede studující bystřická sbormistryně Kateřina Váňová s podporou Pěveckého sdružení Tregler. V závěru festivalu dojde i na chrámovou barokní hudbu v podání vyhlášeného Czech Ensemble Baroque Quintet nebo na komorní setkání s filmovým sběratelem a znalcem Vítězslavem Tichým, který představí obraz hudebního skladatele Leoše Janáčka ve filmu Jaromila Jireše Lev s bílou hřívou.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x