KAM ZA KULTUROU: Čeká nás roztančený začátek června

ZLÍNSKÝ KRAJ - První červnový týden roztančí folklórní soubory, punk i pop.

Lázeňské město Luhačovice bude od 3. do 8. června svědkem 7. ročníku Luhačovického řezbářského sympozia. Hudební altán u hotelu Jestřabí bude denně místem hudebních produkcí, které práci řezbářů v Lázeňském parku budou doprovázet.

Mezinárodní folklorní festival Světlovský bál pořádají od 6. do 9. června v Bojkovicích. Z dálného východu na festival po obtížích s vízy nakonec dorazí úžasný indický soubor Rangsagar. Z Ukrajiny letos zavítá taneční soubor Druzhba, který doprovází hudební těleso Vesnyanka. Tance a písně z regionu Horná Nitra předvede soubor Malý Vtáčnik z Privedze. Brněnský soubor Jánošíček má v repertoáru tance z Myjavy, Liptova, Horehroní, Zemplína a dalších regionů Slovenska. Z Frýdku – Místku přijede soubor Ostravica. Kunovický dětský folklorní soubor Malý Handrláček na podiu doprovodí cimbálová muzika Mladá Lintava. Mísní folklór zastoupí CM Bojkovjan, Cimbálová muzika Koménka, Cimbálová muzika Základní umělecké školy Bojkovice a pořádající soubor Světlovánek.

Při pobytu v Uherském Hradišti se 7. června v 16:30 vydejte s dětmi na Výšinu sv. Metoděje, která je cennou archeologickou lokalitou. Bude zde připravena Noc s Metodějem, během níž si můžete vyzkoušet, jak byste obstáli v historických dovednostech a ochutnat dobové pokrmy.

Folklorní a společenskou události začínajícího léta jsou v Uherském Brodě Bílokarpatské slavnosti. Od 7. do 9. června nabídnou například Bílokarpatskou noc, Brodský Jarmark, dřevorubecké závody, vystoupení folklorních a hudebních souborů z tuzemska i zahraničí. Bílokarpatská noc je městský hudební festival, během něhož se na pódiu představí kapely Dragon, Hank, Vojta D a Poetika.

Hudební festival Buchlovské hudební léto 2019 láká 7. června na vystoupení hudební skupiny Visací zámek, které proběhne v zámeckém amfiteátru v Buchlovicích.

Ve Valašském Meziříčí je na 7. června připravena 10. Muzejní noc. Meziříčské noční putování bude zahájeno v 19 hod na nádvoří zámku Žerotínů. Městem bude jezdit silniční vláček Noční expres, který za symbolické celonoční jízdné 30 Kč bude přejíždět mezi jednotlivými institucemi. Hlavní nástupní zastávka bude na II. nádvoří zámku Žerotínů.  V Turistickém informačním centru bude pro zájemce připraven slosovatelný „muzejníček“ na střádání razítek, nebo nálepek z navštívených organizací. Vstupné do objektů a účast v programu je zdarma.

Další akce hledejte na www.vychodni-morava.cz nebo v akcích na Zlin.cz.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x