Oprava silnice v Ludslavicích zkomplikuje místním dopravu

LUDSLAVICE - Po dobu pěti měsíců se budou muset řidiči projíždějící Ludslavicemi na Kroměřížsku smířit s úplnou uzavírkou. Důvodem je plánovaná rekonstrukce průtahu obcí, serveru Zlin.cz to řekl za Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK) Vojtěch Cekota.

Práce na celkové rekonstrukci půlkilometrového úseku silničního průtahu v Ludslavicích na Kroměřížsku začaly v pondělí 3. června a potrvají do konce října. Zlínský kraj zde vynaloží na zkvalitnění silnice v obci více než 11 milionů korun. Stavba si vyžádá úplnou uzavírku komunikace.

„Předmětem díla je stavební úprava silnice III/43826 v průjezdním úseku obce Ludslavice. Začátek řešeného úseku je situován asi 17 metrů od křižovatky s účelovou komunikací vedoucí k firmě PONA Kovo, konec úpravy se nachází na konci obce. Celková délka řešeného úseku je 511 metrů,“ upřesnil Cekota.

Smluvní cena za tuto zakázku činí 11,239 milionu korun včetně DPH. Silniční stavba bude financována Zlínským krajem prostřednictvím ŘSZK.

Stavba bude rozdělena do dvou etap na přibližně stejně dlouhé úseky. Objízdná trasa je vedena z Ludslavic po silnici III/43825 směrem na Holešov, dále po silnici II/438 na Zahnašovice a případně po silnici III/43826 zpět na okraj Ludslavic.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x