Estonská velvyslankyně přivezla tygrovi do zlínské zoo chlazená kuřata

ZLÍN - Do zlínské zoo zavítala velvyslankyně Estonské republiky Její Excelence Eva-Marie Liimets se svým doprovodem. Hlavním tématem setkání byla návštěva expozice tygrů ussurijských, ve které žije samec Boatsman původem z estonské Zoo Talin, a také možnosti rozšíření spolupráce mezi oběma zoo, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí Zoo Zlín Romana Bujáčková.

„Velmi mě potěšil zájem paní velvyslankyně o návštěvu zlínské zoo, speciálně pak našeho tygřího samce Boatsmana. V areálu zoo jsme přivítali již řadu významných zástupců států nebo institucí, tyto návštěvy se však vždy týkaly společných projektů, ať už ve fázi přípravy nebo naopak rozvíjení vzájemné spolupráce. Návštěva paní velvyslankyně je tak pro nás skutečně výjimečná a velmi si jí vážíme,“ uvedl ředitel zoo Roman Horský.

Paní velvyslankyně za doprovodu ředitele zoo zavítala nejen k expozici tygrů, ale prohlédla si také japonskou zahradu Mu-Shin, Zátoku rejnoků a interiéry zámku Lešná. „Jsme opravdu velmi rádi, že jsme si my všichni z estonské ambasády mohli zlínskou zoo prohlédnout. Vloni jsme se dozvěděli, že zlínská zoo získala nového tygřího samce právě ze Zoo Talin. Hned jsme se rozhodli, že jej určitě navštívíme,“ uvedla Eva Maria Liimets. Řediteli Romanu Horskému pak předala dárek pro tygřího samce. „Přejeme Boatsmanovi, aby si pobyt ve zlínské zoo opravdu užil, aby vycházel s tygřicí Tanjou. A až splní své rodičovské povinnosti, aby se v pořádku vrátil zpět do talinské zoo,“ zdůraznila paní velvyslankyně. Dárkem pro Boatsmana se stala chlazená kuřata, jeho nejoblíbenější potrava ve zlínské zoo.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x