Obce mohou žádat o dotace na dobrovolné hasiče

ZLÍNSKÝ KRAJ - Částku 6,7 milionu korun hodlá formou dotací přidělit Zlínský kraj obcím pro jejich jednotky sborů dobrovolných hasičů. Tyto peníze pomohou ke zvýšení akceschopnosti jednotek v příštím roce při zabezpečování plošného pokrytí území kraje, serveru Zlin.cz to řekl Jan Vandík z tiskového oddělení krajského úřadu.

„Poskytnuté finanční prostředky přispějí ke zlepšení plnění úkolů jednotek sborů dobrovolných hasičů, například při likvidací lesních a polních požárů, požárů budov či větších objektů, ale i při likvidaci následků přírodních pohrom nebo při pátrání po ztracených osobách,“ uvedl hejtman Jiří Čunek.

Předpokládané zveřejnění programu včetně formuláře žádosti na úřední desce a webu Zlínského kraje je 1. září 2019, příjem žádostí od 1. do 31. října 2019 a rozhodnutí o poskytnutí dotace a schválení smlouvy do 16. prosince 2019.

Po schválení programu zastupitelstvem budou moci o dotaci zažádat obce, které zřizují své jednotky sborů dobrovolných hasičů v souladu se zákonem o požární ochraně. Dotaci bude možno získat v rozmezí od 30 tisíc do 250 tisíc korun. Bude ji možno použít na nákup nové či opravu stávající zásahové požární techniky i na pořízení nebo opravu věcných prostředků požární ochrany. Z programu nebudou podporovány nákupy nových cisternových automobilových stříkaček, ani nových či používaných dopravních automobilů. Ty jsou spolufinancovány v rámci dotačního titulu Ministerstva vnitra – Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x