Ve Zlíně se uskuteční tradiční Den otevřených dveří dopravní společnosti

ZLÍN - Již tuto sobotu 8. června se po roce opět otevřou pro nejširší veřejnost brány vozového depa Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice (DSZO). Uskuteční se v pořadí již 16. ročník dne otevřených dveří DSZO, server Zlin.cz o tom informoval mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.

Opět bude připraven program pro obdivovatele historie MHD, rodiče i jejich děti, fanoušky i běžné cestující, kteří chtějí nahlédnout do zákulisí a poznat místa, kam se běžně veřejnost nedostane.

Program letošního dnes otevřených dveří DSZO, který bude ve znamení 75. výročí zavedení trolejbusové dopravy ve Zlíně, začíná v 9.00 hodin a potrvá až do 16.00 hodin. Na zvláštní lince mezi vozovnou a obratištěm Sportovní hala se budou střídat především domácí historické vozy: červený trolejbus Škoda 9 Tr, modrý autobus Škoda 706 RTO, modrý vlek Karosa B 40 a červený vlek Jelcz. Z Technického muzea v Brně budou do Zlína zapůjčena při této slavnostní příležitosti ještě čtyři další historická vozidla: autobus Ikarus 280, autobus Škoda 706 RO, trolejbus Škoda 7 Tr autobusový přívěs Karosa B 40.

„Budeme tu mít tři vleky. Všimli jsme si totiž v minulých letech, že o svezení vlečkou mají lidé zvláštní zájem a že ve vlečkách bývá vždycky plno,“ poznamenal vedoucí údržby DSZO Antonín Červenka.

Od soukromého provozovatele Lubomíra Staníka bude zapůjčen také historický autobus ŠD 11. A konečně bude v plné kráse představen i pátý unikát ve flotile zlínských historických vozidel – letos nově rekonstruovaný červeno-krémový autobus ŠM 11. „Návštěvníci, kteří se rozhodnout strávit část soboty u nás, se určitě nebudou nudit. Každoročně jich bývá několik tisíc. Všechny srdečně zveme,“ dodal ředitel DSZO Josef Kocháň.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x