Jahodový nastal čas. Pan Aleš pookřál zas

ZLÍN - Tohle je jeho čas. Dlouholetý pedagog coby ředitel zlínské "Zdravky" zažíval v téhle době vrchol sezóny, tedy nervy i únavu konce školního roku. Až pak sklízel vděk svých kantorů a najmě studentů a studentek. Teď už touto dobou coby penzionovaný věčně čilý muž zažívá jiné chvíle.

Taky jsou napínavé, jde o to, jak mu vedle jiných parádních výpěstků vyjdou jeho krásné jahody.

Ty se sklízejí prakticky jako první z mnoha jiných plodů.

„Letos je to fakt nádhera,“ kochá se nad třemi záhony Aleš Hába. Jdou mi jedno, dvou, ale i tříleté. Ty zkouším poprvé, říká se, že třetím rokem to bývá bída, ale zdá se, že jsem nechybil, když jsem letos počkal a nesadil jako obvykle na jeden záhon brambory místo už tříletých jahod..

Jeho červené sladké plody opravdu stojí za pohled. Jistě i za ochutnání.

„Tahle váží 42 gramů, opravdu krásný kousek,“ těší Pana zahrádkáře.

„Myslím, že pro jahody byly a jsou letos skvělé podmínky, napřed docela vlhko a chladno, teď pořádné teplo, ideální.

A tak se doma připravují díky paní Hábové výborné džemy, taky dřeně, častěji než jindy bývají vynikající jahodové knedlíky.

Jahodový čas je prostě nejen u pana Aleše tady.

Každým dnem začne v našem kraji na plantážích také samosběr voňavých a sladkých dobrot.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’163543′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚2364‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚163543‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

 

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x