KAM ZA KULTUROU: Medardovský víkend bude plný atrakcí

ZLÍNSKÝ KRAJ - Festival vín, Kroměřížské hodování, Vybarvený běh...tento víkend nebudete vědět, kam dřív!

Masarykovo náměstí v Uherském Hradišti bude 8. června od 13 hodin místem konání Festivalu vín. Ochutnat můžete na 150 vzorků vína od 15 vinařství.  Na Festivalu vín se v průběhu dne představí a Vaši degustaci vín zpříjemní žáci ZUŠ Uherské Hradiště. Těšit se můžete na taneční i dramatický soubor, cimbálové muziky, žesťové kvarteto, sólový zpěv, akordeony, klavír i dechovku. Celkem se v průběhu celého odpoledne představí na 110 účinkujících. Vstup je bezplatný.

V sobotu 8. a neděli 9. června se do Buchlovic vydají obdivovatelé zahradní architektury. V průběhu Víkendu otevřených zahrad zde budou probíhat netradiční komentované prohlídky se zahradní architektkou. K Víkendu otevřených zahrad se přidaly další zahrady v regionu, například Podzámecká a Květná zahrada v Kroměříži, kde také proběhnou netradiční prohlídky. V průběhu Víkendu otevřených zahrad nejsou zahrady zpravidla přístupné bezplatně.  

Barevné město Kroměříž se 8. června od 9 hodin stane ještě barevnějším díky populární akci zvané Vybarvený běh. Jedná se o počin sportovní, kulturní i společenský, určený pro domácí i přespolní, pro malé velké – staré i mladé. Je to akce s dobrou zábavou, jídlem a pitím, hudbou, tancem i tvořením pro celou rodinu.Účastníci budou muset projít různá stanoviště a barevné zóny. Nejde přitom o čas, ale o zábavu. Lidé budou vybarvovat sami sebe i ostatní startující, každý dostane balíček zdravotně nezávadných a v přírodě odbouratelných barev.

8. června v 19 hodin ve skleníku Květné zahrady v Kroměříži vystoupí Malí Velcí Filharmonici, což je koncert spojeného orchestru žáků ZUŠ Zlínského kraje a Filharmonie B. Martinů. Na programu jsou skladby P. J. Vejvanovského, A. Vivaldiho, J. Haydna, V. Nováka a C. Orffa.

Květná zahrada v Kroměříži bude 8. a 9. června místem Kroměřížského hodování. Je to festival regionálních potravin, minipivovarů a krajových specialit. Těšit se, kromě jídla, můžete na Selský pivovárek, Hanácký pivovar, Pivovar Malenovice, Pivovar Uherský Brod a Suchdolský Drakouš, Jarošovský pivovar. Akce se koná za každého počasí a je vhodná pro celou rodinu.

Výstaviště Kroměříž zve na Slavnosti lidové hudby, které zde proběhnou v neděli 9. června v krásném prostředí kroměřížského výstaviště. Od 11 do 18 hodin vystoupí Vladimír Hron, Hanačka z Břestu, Jožka Černý s cimbálovou muzikou Gracia, Moravanka Jana Slabáka a VESELÁ TROJKA. Kromě muziky v podání předních hvězd hudební scény jsou připraveny lahodné domácí gastro pochoutky i bohatý doprovodný program. Moderátorem je populární Jožka Šmukař.

Společnost pro obnovu Rajnochovické lesní železnice potěší 8. a 9. června především děti. V Rajnochovicích bude v areálu lesní železničky od 9 do 17 hodin vozit pasažéry vláček tažený lokomotivami BN30U a BND30 po trati dlouhé cca 200 metrů. Je připravena stezka poznání, která přibližuje práci se dřevem, historii arcibiskupské železnice i její současnost. Zajištěno je občerstvení.

Zbrusu novou letní akcí – třídenním festivalem „Bystřice žije!“ letos Bystřice pod Hostýnem navazuje na loňské červnové oslavy 650. výročí města, které měly velký úspěch. Akce se bude konat od pátku 7. června do neděle 9. června 2019 na náměstí a v místním zámeckém parku. Město ji pořádá ve spolupráci se zlínskou agenturou Velryba, Centrem zdravotnického materiálu Bystřice pod Hostýnem, domácími spolky a školami.

Další akce najdete v rubrice KAM ZA KULTUROU,  v akcích na Zlin.cz, nebo na vychodni-morava.cz.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x