Do Zlína míří Divadlo hudby a poezie Agadir

ZLÍN - V pátek 7. června od 18 hodin budou mít Zlíňané příležitost zhlédnout v Krajské knihovně Františka Bartoše ve Zlíně představení slovenského autora Petera Mišáka Rút v podání brněnského Divadla hudby a poezie Agadir. Server Zlin.cz o tom informovala projektová manažerka knihovny Gabriela Winklerová.

Dvojjazyčné pásmo poezie slovenského básníka konkretizuje myšlenku česko-slovenské literární spolupráce. V dramatické podobě představuje monotematickou básníkovu sbírku Rút. Fiktivní dialog s jedním z nejvýraznějších starozákonních příběhů, který zneklidňuje lidstvo po celá staletí. Ústřední motiv doplňují reflexivní verše z další básnické sbírky: Rozhovor na ulici. Znepokojivé otázky, plné bolestného rozpoložení a duchovního vzdoru. Nikdy nebudeme přesně vědět, ale stále se budeme ptát.

V představení bude účinkovat Viktória Citráková, Milena Fucimanová, Vendula Strnadová, Václav Buchta a Manuel Elvír. Na flétnu pořad doprovodí Vít Procházka, na klavír Ondřej Fuciman a na basovou kytaru Markéta Oumarová.

„Divadlo hudby a poezie AGADIR založené v roce 1965 působí na Moravě nepřetržitě už více než 50 let. Sdružuje lidi, kteří mají rádi hudbu a novodobou literaturu a chtějí se o svou radost podělit s ostatními. Představuje současné autory a je otevřeno zájemcům všech profesí, kteří si chtějí splnit přání a vystoupit na jevišti,“ přiblížil soubor jeho člen a autor hudby Ondřej Fuciman.

Agadir je kolektivním členem Českého centra Mezinárodního PEN klubu v Praze, projekt Agadir: Na strunách naděje naplňuje jeho výzvu a je hlasem všech umlčovaných, ponižovaných a vězněných spisovatelů na celém světě.

Představení se bude konat v sále B budovy 15 (14/15 BAŤŮV INSTITUT). Začátek v 18.00 hodin.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x