Rumunská ambasáda v Kroměříži představí svou vlast

KROMĚŘÍŽ - Přiblížit rumunskou kulturu, tradice i zemi jako takovou, to jsou hlavní cíle Dnů Rumunska v Kroměříži, které se uskuteční ve čtvrtek 6. června v prostorách Dumu kultury. Server Zlin.cz informoval o této návštěvě s programem mluvčí kroměřížské radnice Jan Vondrášek.

Návštěvníci se mohou těšit na prezentaci rumunské kultury, tradic, folkloru, turistických zajímavostí, ale i na malou ochutnávku rumunských specialit.

„Uspořádat tuto prezentaci se rozhodla přímo rumunská ambasáda v čele s velvyslankyní Carmen Burlacu při příležitosti předsednictví Rumunska v Radě Evropské unie. A kroměřížská radnice setkání s ohledem na své partnerství s rumunským městem Ramnicu Valcea a velmi dobré vztahy s rumunskou ambasádou podpořila,“ poznamenal starosta Jaroslav Němec.

Prezentace Rumunska začne v 10:00 ve foyer Domu kultury. Po krátkém oficiálním úvodu je připravena první část kulturního programu sestaveného cca hodinového z pásma tradičních písní a tanců z oblasti Muntenia v podání členů souboru Periniţa Folk Ansamble z regionu Prahova, umělců divadla Toma Caragiu z Ploiesti či lidových písní Traiana Frînca v podání Paul Constantinescu, sólistky filharmonie v Ploieşti. Tentýž program bude k vidění i odpoledne od 15:00.

Po celý den od 10 do 16 hodin mohou návštěvníci poznat Rumunsko také prostřednictvím prezentačních tematicky zaměřených stánků s autentickým výkladem. Ambasáda si totiž do Kroměříže přiveze padesátičlennou skupinu rumunských rodáků, kteří rádi a s hrdostí svou zemi představí. A pokud počasí dovolí, po 16. hodině se tito účastníci za hudby a zpěvu ještě vydají v malém průvodu na Velké náměstí, kde Dny Rumunska v Kroměříži zakončí.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x