Jak Pišta odstartoval sezónu houbařů

ZLÍN - Kdo hledá, najde. Ono to může platit i v poněkud posunuté podobě. Jako příklad může sloužit činění Štefana Uhlára, oblíbeného zlínského pedagoga, který si ve chvíli volna zašel s kamarády zahrát milovaný tenis.

Měl tak trochu štěstí v neštěstí.. a tak trochu neštěstí ve štěstí. Totiž, kdy dobíhal míček, podklouzl, odpálil jej mimo kurt a začal jej hledat.

Kdo hledá, najde. Ovšem tento muž získal zpět nejen nalezený míček, ale pod jehličnany na zlínské Vršavě se na něho usmívaly tři první letošní houbařské úlovky. Mladé, krásné, zdravé klouzky.

Jedno uklouznutí rovná se tři klouzky.

Štefan zvaný obecně Pišta se vrátil na kurt, v zápalu boje pak na houby, jichž je mimořádným znalcem, zapomněl.

A když „klouzkový“ debl skončil, měl tyto výsledky: mírně nateklý kotník po uklouznutí a tři krasavci zapomenuti ve svahu v sousedství kurtů.

„Ale to nic, věřím, že už jsem konečně protrhl letošní smůlu pro nás všechny, co jsme houbařením políbení, a že nám nastává ten správný čas bohatých nálezů a žádných ztrát,“ smál se Uhlár.

Houbaři teď hlásí první úlovky, jako třeba Rudolf Pavlíček z Lukova, který hlásí prvních patnáct praváku. Ale zatím, třebaže je v lesích slušně vlhko, prožívají spíše půst.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x