Výstavba kanalizace v Kloboukách čátečně omezí dopravu i parkování

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Od příštího týdne začne v ulici Dlouhá ve Valašských Kloboukách výstavba druhé části dešťové kanalizace. Lidé musejí počítat s určitým omezením v dopravě, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Lenka Zvonková.

V loňském roce byla kanalizace zbudována v úseku pod základní školou, nyní tedy naváže na křižovatce s ulicí Školní a povede směrem k nové lokalitě pro individuální bytovou výstavbu. V souvislosti s probíhajícími pracemi bude částečně omezena průjezdnost ulice i možnost parkování u mateřské školy.

„Dešťová kanalizace je přípravou na síťování nové lokality pro stavbu rodinných domů na Dlouhé. Úsek, na kterém se právě začne pracovat, bude měřit zhruba 230 metrů a hotový by měl být do dvou měsíců. Po tu dobu prosíme řidiče o shovívavost s dopravním omezením,“ řekla starostka Eliška Olšáková. Na investiční akci je v rozpočtu města připraveno 1,9 milionu korun.

Na podzim pak bude pokračovat druhá etapa projektu Bezpečné cesty do škol, díky které bude upravena křižovatka a vzniknou nové chodníky, místa pro přecházení i parkovací stání.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x