Vybarvený běh si v Kroměříži užily dva tisíce lidí

KROMĚŘÍŽ - O čtvrtý ročník Vybarveného běhu v Kroměříži byl dnes velký zájem, zúčastnily se ho rekordní dva tisíce lidí. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí kroměřížské radnice Jan Vondrášech.

„Mám z toho velkou radost. Díky všem těmto nadšencům si Vybarvený běh vybudoval v kalendáři našich akcí pevné místo. Jsem rád, že si ho lidé stejně jako já užívají,“ uvedl starosta Jaroslav Němec. Loni se Vybarveného běhu zúčastnilo asi 1900 lidí.

Při klání, ve kterém nešlo o čas, ale především o zábavu, závodníci barvami na svém těle a ošacení rozhodně nešetřili. Na 4,5 kilometru dlouhou trasu se vydali lidé všech generací, od malých dětí v kočárcích až po jejich prarodiče. Nechyběl dokonce ani účastník na invalidním vozíku. Běžcům přálo počasí, sice bylo pod mrakem, ale během závodu nepršelo.

Vybarvený běh pokračuje doprovodným programem, kterému vévodí večerní koncerty Thoma Artwaye a Michala Hrůzy a moderní bubenická show s brazilskými tanečnicemi. Představí se také domácí formace, tanečníci Gradace Kroměříž. Během dne si návštěvníci mohou užít i další atrakce – bungee arénu, nafukovací překážkovou dráhu, fotbalový terč, skákací tyče, výtvarnou dílnu, pískohraní, airbrush tetování či malování na obličej.

Akce je propagací zdravého životního stylu, aktivního pohybu a rekreačních sportů. Vybarvený běh je již nedílnou součástí turistické sezony ve městě, kterou v květnu odstartovala historická slavnost připomínající dobývání Kroměříže Švédy a také klání dračích lodí na Bágráku. Další akcí bude otevření relaxační zóny na Velkém náměstí plánované na 19. června.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x