Okružní linka MHD v Meziříčí zefektivňuje trasu

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - V neděli 9. června 2019 začala platit optimalizovaná okružní linka MHD číslo 10 ve Valašském Meziříčí. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí meziříčské radnice Vendula Králová.

Autobus zajíždí obousměrně také přes ulici Zašovskou. Do jízdního řádu přibude zastávka na ulici Šafaříkova naproti mateřské škole. Novinkou je zprovoznění zastávky „Koupaliště“ naproti tenisovým kurtům.
Autobus poveze cestující z vlakového nádraží přes ulice Nádražní, Masarykova, Zašovská, Rožnovská, Solární, Kouty, 40. pluku, Šafaříkova, Vsetínská a Sokolská a skončí opět na vlakovém nádraží.

„Nově zvolená trasa přes ulici Zašovskou propojí tři páteřní stanoviště MHD, a to vlakové nádraží, autobusové nádraží a stanoviště MHD u náměstí. Šafaříkovou ulicí autobus od zavedení okružní linky projíždí, proto se obsloužení této zastávky přímo nabízí,“ vysvětlila novinky referentka odboru komunálních služeb Dagmar Hermannová.

K přemístění zastávky Koupaliště přistoupil odbor komunálních služeb z důvodu nebezpečného a někdy i nemožného otáčení autobusů u zimního stadionu nebo krytého bazénu. „Bezohlední řidiči parkovali na nepovolených místech. To často způsobovalo také zpoždění autobusu,“ připomněla Hermannová a dodala: „Šoféři nyní nebudou muset nikde zajíždět a otáčet se, ale budou dál pokračovat po trase okružní linky.“

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x