Lidé mohou opět nominovat své kandidáty na cenu Pro Amicis Musae

ZLÍNSKÝ KRAJ - Výzvu k předkládání nominací na ocenění Pro Amicis Musae, které Zlínský kraj každoročně uděluje za významný a podstatný přínos kulturnímu rozvoji regionu, schválili krajští radní. Nominace lze na krajský úřad posílat do 31. srpna, serveru Zlin.cz to oznámil Jan Vandík z tiskového oddělení krajského úřadu.

„Chtěli bychom tímto opět ocenit osobnost, která ve Zlínském kraji trvale žije, nebo se zde narodila, případně na území kraje působila či působí v kultuře, a výrazně kraj v této oblasti zviditelnila,“ informoval krajský radní Miroslav Kašný, zodpovědný za oblast kultury.

Návrh může podat fyzická osoba starší 18 let nebo právnická osoba, která zašle do 31. srpna 2019 vyplněný formulář se zdůvodněním nominace na adresu: Krajský úřad Zlínského kraje, Odbor kultury a památkové péče, tř. T. Bati 21, 761 90 Zlín, případně doručí osobně na adresu Odbor kultury a památkové péče, Mgr. Markéta Suchánková, tř. T. Bati 21, 761 90 Zlín (kancelář 1338).

Bližší informace včetně nominačního formuláře budou zveřejněny na webu Zlínského kraje v sekci Kultura.

V minulosti se držiteli tohoto ocenění stali například etnograf Karel Pavlištík, akademický sochař Otmar Oliva, spisovatel Josef Holcman nebo hudebnice Vlasta Grycová.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x