Děti ze zájmových kroužků předvedou výtvory na výstavě ve Zlíně

ZLÍN – Děti ze zájmových kroužků Domu dětí a mládeže Astra ve Zlíně představí své výtvory na Přehlídce technické tvořivosti mládeže, která bude od pondělí do 28. června v Baťově institutu. Serveru Zlin.cz to řekl Lukáš Fabián z tiskového oddělení magistrátu.

Vernisáž výstavy bude v pondělí v 15:30. „Mladí modeláři se budou prezentovat v kategoriích letadel, lodí, raket, elektrotechniky, robotiky, výrobků ze dřeva, železničních a papírových modelů a 3D tvorby,“ vyjmenoval Fabián.

Marián Greš z DDM Astra uvedl, že všechny přihlášené výrobky budou rozdělené do 10 kategorií ve dvou věkových skupinách. „Do hodnocení se bude moct zapojit divácká veřejnost formou hlasování v kategorii Cena diváka,“ poznamenal Greš. Přehlídka vyvrcholí 28. června v 15:00 slavnostním vyhodnocením výsledků a vyhlášením cen.

Akce je součástí projektu místního akčního plánu rozvoje vzdělávání. Práce na něm začaly loni v prosinci. Projekt má podporu z Evropských strukturálních a investičních fondů. Spolupracují v něm mateřské a základní školy ve Zlíně i v okolních obcích, také základní umělecké školy, dům dětí a mládeže a střediska volného času. „Cílem je vytvořit ve Zlíně a okolí kvalitní vzdělávací systém, který poskytne rovné příležitosti všem dětem, zlepší atmosféru ve školách, podpoří lídry z řad učitelů a školy v získávání finančních prostředků,“ uvedl Fabián.

Podle něj se školy zaměřují na čtenářskou a matematickou gramotnost, polytechnické vzdělávání, aktivní používání cizího jazyka a na rozvoj potenciálu každého žáka. „Na základních školách se koná ve spolupráci s rodilým mluvčím tandemová výuka angličtiny. Učitelům, rodičům i žákům jsou k dispozici specialisté podpory školských poradenských pracovišť, kteří nabízejí konzultace,“ přiblížil Fabián. Dodal, že v projektu funguje pět pracovních skupin, ve kterých se scházejí pedagogičtí pracovníci, rodiče, pracovníci v sociálních službách a odborníci z oblasti financí a dotačního managementu.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x