Vizovice se potýkají s přeplněnými popelnicemi, odpad začnou vyvážet častěji

VIZOVICE - Přeplněné popelnice na tříděný odpad přestaly bývat symbolem vánočních svátků, ale stále častěji se tento obrázek naskýtá Vizovjanům i v jiné běžné dny v roce. Radnice se proto rozhodla, že kontejnery na sklo, papír a plast se už nebudou vyvážet jednou za měsíc, jako tomu bylo dosud, ale jednou za 14 dní, serveru Zlin.cz to za vizovickou radnici oznámila Iva Kopečná.

„Lidé třídí víc, za což jsme samozřejmě velice rádi. Je to dáno zřejmě i tím, že si oblíbili tašky na tříděný odpad, které radnice rozdala do každé domácnosti o loňských Vánocích. A my samozřejmě chceme a musíme na tuto situaci reagovat,“ komentovala starostka Vizovic Silvie Dolanská.

Město navíc plánuje lepší umístění některých kontejnerových hnízd. V ulici Komenského se popelnice dočkají i čtyř nových přístřešků.

Společnost EKO-KOM nedávno zveřejnila výsledky výtěžnosti odpadu po komoditách. Z její analýzy vyplývá, že v roce 2018 Vizovice byly v přepočtu kilogramů odpadu na obyvatele a rok nad průměrem Zlínského kraje a dokonce i nad průměrem České republiky. Na tomto skvělém výsledku se nejvíc podepsaly vytříděný papír, sklo a nápojové kartony. Co se plastů týká, tak v tomto hledu město mírně zaostává za krajským i celorepublikovým průměrem.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x