Vysoké teploty mají negativní dopad na počty dopravních nehod

ZLÍN - Policisté v souvislosti s vysokými teplotami nabádají řidiče k větší opatrnosti. Horka totiž snižují pozornost, což se projevuje i na vyšším počtu nehod, serveru Zlin.cz to sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

„Jen v pátek jsme na Zlínsku od ranních do odpoledních hodin vyšetřovali šest dopravních nehod, které se značnou pravděpodobností souvisely s vysokými teplotami, které v posledních dnech na našem území panují,“ konstatovala Kozumplíková.

Hned ráno havarovali dva cyklisté, ve Fryštáku srazil řidič osobního vozidla chodce, k čelní srážce dvou osobních vozidel došlo před desátou hodinou ve Zlíně na Kudlově. Všechny dopravní nehody skončily různě závažnými formami zranění. Dalším havarujícím byl čtyřiačtyřicetiletý řidič, který narazil ve Zlíně do dopravní značky a odjel.

„Nabádáme proto všechny řidiče, cyklisty i chodce k maximální opatrnosti. V období vysokých teplot je důležité myslet na pitný režim, horko otupuje smysly, rychleji přichází únava, u všech lidí se snižuje obezřetnost. Každá činnost trvá v horku delší dobu než obvykle. Pokud cítíte únavu, zastavte, odpočiňte si a v rámci možností se zchlaďte,“ dodala policejní muvčí.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x