Dopravní společnost vydala k 75. výročí trolejbusů ve Zlíně novou publikaci

ZLÍN - Pod názvem 75 let s trolejbusy vydala letos v červnu Dopravní společnost Zlín – Otrokovice (DSZO) svou novou výroční publikaci. Shrnuje hlavní události, kterými prošla městská doprava ve Zlíně a Otrokovicích v posledním pětiletém období, serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.

Nová publikace je k dostání u přepážek předprodejů jízdenek. Obsáhlou publikaci o celé sedmdesátileté historii trolejbusů a městské hromadné dopravy ve Zlíně a Otrokovicích v rozsahu 156 stran A4 vydala DSZO v roce 2014. Na ni přímo navazuje letošní publikace 75 let s trolejbusy, která časový záběr prvního svazku rozšiřuje o období posledních pěti let. Nová publikace se shoduje s prvním svazkem ve formátu i grafické úpravě. „Obě publikace tak vytvářejí určitý logický celek. Naznačuje to i zvláštní papírová složka, se kterou se nová publikace prodává. Ta umožňuje zařadit si oba svazky do knihovny skutečně jako jedno dílo,“ poznamenal Cekota.

Nově vydaná publikace má 44 stran. Opět v ní nechybí ani spousta barevných fotografií, graf, plánek sítě platný ke konci roku 2018 a čtyři bokorysy nejnovějších modelů trolejbusů a autobusů. Autorský kolektiv položil hlavní důraz na chronologicky sestavenou kroniku MHD ve Zlíně a Otrokovicích za léta 2014 – 2018. Doplňují ji samostatné kapitolky o obnově vozového parku, historických vozidlech, klimatizaci v trolejbusech a autobusech, o zkušenostech s hybridními a zejména novými bateriovými trolejbusy a některé další zajímavosti.

Výroční publikace DSZO se začala prodávat během dne otevřených dveří DSZO 8. června. Nyní je k dostání u přepážek všech předprodejů jízdenek ve Zlíně i Otrokovicích. Nová publikace stojí 90 korun, lze však zakoupit ještě i publikaci z roku 2014 za 150 korun, nebo rovnou komplet obou svazků za zvýhodněnou cenu 200 korun. Zájemci ze vzdálenějších míst mohou DSZO požádat o zaslání těchto publikací poštou na dobírku, cena se zvyšuje o poštovné.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x