Ve Vizovicích oživí školní zahradu, nebude chybět ani jezírko s vodopádem či sluneční hodiny

VIZOVICE - Jezírko s vodopádem, sluneční hodiny, ohniště, vyvýšené záhony i nové rostliny. To vše nově nabídne zahrada vizovické základní školy, serveru Zlin.cz to za vizovickou radnici uvedla Iva Kopečná.

První etapa revitalizace školní zahrady přijde na téměř 586 tisíc korun, 85 procent nákladů pokryje dotace ze Státního fondu životního prostředí. Práce už začaly, hotovo bude do konce listopadu. Škola zahradu dosud příliš nevyužívala, její stav to totiž neumožňoval.

„Řešená lokalita bude tvořit spolu s plochami veřejné zeleně nejen nový vzhled obce, ale především poskytne téměř 700 žákům základní školy nové edukativní, herní a společenské outdoorové prostory. V dnešní době návratu k přírodě je více než na místě navracet se k ní především ve vzdělávacích institucích a ukazovat dětem a mládeži nové cesty k jejímu poznání a vlastně i sebe sama,“ řekla ředitelka ZŠ Vizovice Radmila Koncerová.

Na první etapu revitalizace naváže ještě druhá a třetí. V nich vedení školy počítá s výsadbou zeleně, umístěním mobiliáře a venkovní učebny. V nové školní zahradě se tak žáci budou moci učit nejen pěstitelským pracím, ale třeba i přírodovědným předmětům, navíc zde najdou klidné místo pro relaxaci.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x