Výprava Zlínského kraje se chystá na olympiádu

ZLÍNSKÝ KRAJ – Už tuto neděli budou v Libereckém kraji slavnostně zahájeny Hry IX. letní olympiády dětí a mládeže České republiky. Zlínský kraj na ně vyšle výpravu čítající celkem 294 členů, informoval server Zlin.cz Jan Vandík ze zlínského hejtmanství.

Výpravu tvoří celkem 246 sportovců, 46 trenérů a dva vedoucí. V rámci závěrečných příprav uspořádalo vedení krajské výpravy v sídle kraje poradu s nominovanými trenéry, které přišli pozdravit a popřát jim hodně úspěchů hejtman a radní Miroslav Kašný.

Na poradě byly trenérům předány sady sportovního oblečení a dresů, v nichž budou mladí sportovci, trenéři i vedoucí výpravy Zlínský kraj na akci reprezentovat. Trenéři byli rovněž seznámeni s aktuálními informacemi k ubytování, stravování, dopravě i zahajovacímu a závěrečnému ceremoniálu.

„Cílem výpravy Zlínského kraje je dosáhnout v celkovém hodnocení krajských výprav na minimálně takovou pozici, jako tomu bylo před dvěma lety v Brně, tedy na 7. místo. Mimo tento sportovní cíl jde však především o to, aby se nikdo vážně nezranil a děti si celou akci užily od začátku až do konce nejenom na poli sportovním, ale i mimo něj, protože jsou pro ně nachystány koncerty, medailové ceremoniály a také zajímavý doprovodný program,“ uvedl radní Zlínského kraje Miroslav Kašný, který má ve své gesci oblast mládeže a sportu.

Na zajištění účasti krajské výpravy na olympiádě, což je například doprava, ubytování, stravování nebo oblečení, vyčlenil Zlínský kraj v rámci svého rozpočtu částku ve výši dva miliony korun.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x