Porážka se Zbrojovkou, výkon na draka, odjezd na soustředění

LUHAČOVICE - Šéf zlínského fotbalového klubu a jeho majitel Zdeněk Červenka neměl ve svých Luhačovicích zrovna rozkošné odpoledne. Ke druhému přípravnému utkání si zlínští Ševci pozvali druholigovou Zbrojovku Brno a prohráli po zásluze 0:1.

Zápas do dějin fotbalu nevstoupí, Zlínští hráli první půli chvílemi slušně, chvílemi nic moc, alespoň si ale vytvářeli šance, a ve druhé, kdy jim dal gól z penalty Štěpanovský, už bohužel nepředvedli prakticky nic.

Brňané zazdili i další šance. Dostál třeba vychytal ne tak dávno zlínského Bartolomeua, nezapomeňme, že muže, který poslal Zlín na jaře 2017 svým gólem proti Opavě ve finále poháru do Evropy.

Na útulném stadionu v Luhačovicích byl ovšem zmar přítomen mezi fandy nedlouho. Jsou tu nové výzvy.

Už ve čtvrtek míří Zlín na jih Rakouska do Lienze, kde na soustředění sehraje dvě přípravná utkání. Jednak proti severomakedonskému celku Škendija Tetovo, ale pak taky proti moskevskému Lokomotivu.

Právě tento tým vyprášil Zlínu v sousedství Kremlu L.P. 2017 kožíšky, když za čtvrt hodiny rozhodl o domácí výhře ve skupině Evropské ligy 3:0.

Losovala se také naše nejvyšší soutěž. 

Začátek proti pražské Slavii, pak do Olomouce, doma Liberec a na Slovácko. V 9. kole doma Sparta, v 15. Plzeň. Divák se může těšit, hráči ovšem budou muset pořádně přidat.

A to už byl důvod k postřehům majitele klubu.

„Los velice zajímavý, silné trio máme doma, těší mne, že se mohou těšit diváci,“ konstatoval Červenka, muž zpravidla nad věcí, i když se fotbalistům nedaří jako v tomto případě. Anebo, když jsou na vrcholu euforie.

A ještě jedna fanouškovská věc. V prodeji už jsou permanentní vstupenky na novou sezónu.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x