Sídliště Písečný v Rožnově bude mít nášlapné chodníky za 570 tisíc

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Přes 400 metrů nášlapných chodníků bude mít sídliště Písečný v Rožnově pod Radhoštěm. Cena je bezmála 570 tisíc korun, řekl serveru Zlin.cz mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Práce začaly v posledních dnech a hotové mají být do závěru prázdnin. „Na základě podnětů občanů a vyhodnocení odboru správy majetku a vedení města jsme přistoupili k realizaci nášlapných chodníků. Práce obsahují zhotovení nově navržených chodníků. Mají povrch z nášlapných kamenů a jsou v zatravněných plochách obytných zón v místech hlavního směru pohybu osob,“ uvedl Gross.

Účelem je zajištění komfortní chůze a estetiky prostoru, uvedl Drahomír Janíček z odboru správy majetku rožnovského úřadu. „Pro povrch chodníků bude použita velkoformátová dlažba z lomového kamene z ruly. Celková délka nových úseků je 426 metrů. Šířka nových chodníků bude jeden metr, přičemž v úsecích s omezenými prostorovými možnostmi to bude 0,7 metru. Vysoutěžená cena je 569 477 korun a hotovo by mělo být do konce srpna,“ informoval Janíček.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x