Zloděj způsobil škodu 200 000 korun, kradl především kola

VSETÍNSKO – Policie na Vsetínsku zadržela zloděje, který při 15 krádežích způsobil škodu skoro 200 tisíc korun. Kradl především kola nebo elektrokola, řekl serveru Zlin.cz policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Policisté čtyřiadvacetiletého muže sledovali delší dobu. „Spojovali jsme ho s majetkovou trestnou činností ve Valašském Meziříčí, Vsetíně i Hošťálkové. Podařilo se nám ho zadržet minulý týden v Hranicích na Moravě,“ uvedl Malcharczik.

Podle něj se kriminalistům podařilo zloděje spojit s 15 skutky. „V deseti případech to byly krádeže kol nebo elektrokol. Kola kradl po vloupání do sklepů, kolárek i z lodžií v mezipatrech bytových domů,“ řekl mluvčí.

Policisté muže viní také z vloupání do restaurace, obchodů a církevních objektů. „Kradl tam peníze, elektroniku, ale i alkohol a cigarety,“ vyjmenoval Malcharczik. Pachatel se také v katastru obce Rajnochovice pokusil zmocnit zaparkovaného auta Škoda Fabia, nepodařilo se mu s ní ale odjet.

Policisté zloděje obvinili z krádeže a neoprávněného užívání cizí věci ve stadiu pokusu. „Muž se ke skutkům doznal. Většinu věcí prodal. Hrozí mu až pětileté vězení,“ dodal Malcharczik. Dotyčný je ve vazbě.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x